Halo Heat® -kehälämpötekniikan luoma lämpötila on tasaisempi verrattuna perinteisiin säilytys- ja matalalämpötilan keittotekniikoihin. Tekniikan avulla halutun tuotteen valmistamiseen voidaan hyödyntää edullisempaa yösähköä. Halo Heat® -tekniikka takaa ruoan korkean laadun ja pitää tuotteen täydellisessä tarjoilulämpötilassa, ilman ylikypsennystä tai kuivumista.
Halo Heat® -tekniikan luoma lempeä, säteilevä lämpö ympäröi ruoan ilman äärimmäisen kuumia elementtejä, lisättyä kosteutta tai puhaltimia. Tekniikan avulla haluttu lämpötila pysyy yllä koko savustuksen, kypsennyksen ja säilytyksen ajan. Näin valmistettavan tuotteen paino- ja vitamiinihävikit pysyvät minimissä (jopa 90 % pienempi muihin valmistusmenetelmiin verrattuna).
Hellävaraista Halo Heat® -tekniikkaa hyödynnetään myös Alto-Shaamin lämpöhauteissa.
Vastustekniikan ja tarkan lämpötilan säädön ansiosta tarjoiltavan tuotteen kosteus ja aromit säilyvät erinomaisina. Täysin vedetön tekniikka on turvallinen ja ekologinen käytössä. Alto-Shaam lämpöhauteet voidaan asentaa mihin tahansa pöytätasoon, linjastoon tai saarekkeeseen, joka kestää 93°C:n lämpötilan.
Alto-Shaam matalalämpöuuneja/-savustimia on saatavana yksi- ja kaksikammioisina.