Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampuksella toimiva opetusravintola BarLaurea valmistaa 500 ruoka-annosta Espoon ruoka-apuverkostolle meneillään olevan viikon aikana. Ruoka-annosten valmistus on jatkumoa yhteistyölle BarLaurean ja Espoon ruoka-apuverkoston välillä.
Laurean ruoka-alan kehittämishankkeiden projektipäällikkö Mika Vitikka katsoo, että ammattikorkeakoulun rooli on olla vastuullinen alueellinen toimija. Lisäksi hänestä on tärkeää, että opiskelijat tottuvat yhteiskuntavastuulliseen ajatteluun.
BarLaurea on Laurean Leppävaaran kampuksen opetusravintola, johon kuuluu lounasravintola, à la carte ravintola, kahvila, sekä kokous- ja cateringpalvelut. Ravintoloiden mennessä kiinni koronarajoitusten myötä syntyi ajatus, että ruokaa voitaisiin tehdä muuhun kuin opiskelijoiden tarpeeseen.
Myös Laurean yhteistyökumppanit lähtivät nopeasti mukaan tempaukseen. Raaka-aineita on saatu lahjoituksena Valiolta ja HK:lta ja pakkausmateriaalit Laurean avainkumppanilta Dietalta.
Vuosi sitten epidemiatilanteen alkaessa BarLaurea jalkautui Espoon ruoka-apuverkoston toimijoihin tekemään ruokaa paikan päälle. Tuolloin kehitettiin myös reseptivihkosia, jotka helpottivat hävikkiruokakassien hyödyntämistä. Nyt yhteistyö Espoon ruoka-apuverkoston kanssa on jo osa BarLaurean arkea; ylijäänyt lounas on jo kohta vuoden ajan toimitettu eri ruoka-aputoimijoille.
Tämän viikon ruokalistalla on mm. thaimaalaisia possupyöryköitä, itämainen tomaattikastike, papuja, ohratto ja kermakastike. Ruoka valmistetaan, pakataan ja jäähdytetään BarLaurean keittiössä. Manna-apu noutaa ateriat keskiviikkona ja torstaina ja jakaa ne Espoon ruoka-apuverkoston toimijoille. Valmiiden annosten valmistusta on tarkoitus jatkaa myös tulevina viikkoina.
Lisätietoja:
Teemu Sirainen, ravintolapäällikkö, teemu.sirainen@laurea.fi, puh. +358 40 739 5771
Mika Vitikka, projektipäällikkö, mika.vitikka@laurea.fi , puh. +358 46 923 7699
Lähde: www.laurea.fi/ajankohtaista/uutiset