Jouni Moilanen toimii Dietan aluemyyntipäällikkönä Pohjois-Suomen alueella. Jounin vastuulla on tarjota ratkaisuja sekä ideoita astia- ja tarvikehankintoihin. Myyntialue on laaja ja se ylettyy karkeasti Kalajoki-Kajaani linjasta ylöspäin kattaen koko Pohjois-Suomen.
Jounin työpäivät muodostuvat päiväreissuista kotipaikkakunnan lähialueella ja lähes koko viikon kestävistä työmatkoista. “Kun lähden pidemmälle, niin lähden kotoa maanantaina ja tulen torstaina tai sitten olen reissussa tiistaista perjantaihin. Muutoin aika menee autossa istumiseen, kun välimatkat ovat pohjoisessa pitkiä”, Jouni selventää. Asiakastapaamiset tapahtuvat aamun ja päivän aikana ja iltaisin Jouni siirtyy seuraavalle paikkakunnalle sovittuja tapaamisia varten.
Jounilla on kymmenien vuosien kokemus ravintolamaailmassa työskentelystä. Hän on valmistunut kokiksi Vaasan Silveriasta vuonna 1997 ja sen jälkeen tehnyt töitä kokkina, keittiömestarina sekä keittiöpäällikkönä yksityisissä ravintoloissa ja hotelleissa. 2000-luvun alkupuolelta vuoteen 2017 saakka hän on työskennellyt Oulun ravintoloissa, joissa hän tutustui nykyisin Dietan Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkönä toimivaan Olli Rinteeseen (laitteet).
Jouni ja Olli ehtivät työskennellä yhdessä Oulun alueen ravintoloissa vuosien ajan, kunnes Olli siirtyi Dietalle. Jouni jatkoi työskentelyä ravintoloissa tämän jälkeen vielä vajaat 10 vuotta, mutta yhteys Ollin kanssa säilyi, ja Dieta tuli Jounille tutuksi Ollin kautta. Viimeiset 8 vuotta Jouni työskenteli keittiöpäällikkönä Oulun Puistolan talossa, jonne Dieta toimitti kaksi keittiötä sekä kaikki astiat ja tarvikkeet vuonna 2009. “Sitä kautta tuli muitakin tuttuja Dietalta. Dietan huoltoedustaja Jani Kalla kävi vuosien varrella huoltamassa laitteita ja Dietan keittiömestari Vesseli (Vesa Saaristo) kävi siellä myös muutaman kerran pyörähtämässä. Siinä huomasi, että Dietalla on mukavaa porukkaa töissä ja tuntui olevan hyvä paikka työskennellä. Loppuvuodesta 2016 huomasin sitten, että Dietalle haettiin Pohjois-Suomeen myyjää ja totesin, että kokeillaanpa tuota,” Jouni kertoo.
Jouni kokee, että hänen pitkä työhistoriansa ravintolamaailmassa on yksi isoimmista eduista aluemyyntipäällikön työssä: “Tietämys siitä mitä asiakkaat tekevät ja kokemus niistä mahdollisista haasteista auttaa asettumaan asiakkaiden tilanteeseen. Oma kokemus tuo myös ymmärrystä siihen mitä asiakkaat ovat vailla. Se on kaikkein eniten korostunut tässä tekemisessä.” Jouni on oppinut myös tuntemaan oman alueensa asiakkaat ja työskentely-ympäristöt: “Vuosien saatossa oman alueen ravintolat ovat tulleet tutuksi. Kun asiakas on jotain vailla, niin täytyy osata myydä oikeaan tarpeeseen ja välillä myös sanoa ei ja palvella asiakasta oikeilla ratkaisuilla. Joskus jokin asiakasta kovasti miellyttävä astia tai tarvike ei välttämättä toimi heidän tarpeeseensa ja silloin on osattava ohjata asiakasta tekemään järkeviä ratkaisuja.”
Jouni kertoo, että ylivoimaisesti parasta hänen työssään on asiakkaiden kanssa oleminen ja auttaminen: “Aiemmin meni töihin yhteen ravintolaan päivästä ja vuodesta toiseen, mutta nyt saa kiertää kentällä eri paikoissa ja tavata ravintoloitsijoita. Siellä on paljon asiakkaita, jotka miettivät siellä nyt samoja asioita mitä itse silloin mietti, kun työskenteli keittiössä. Ne ongelmat voivat olla ihan sellaisia, että voi kun olisi jokin kuppi tai kippo tähän, joka helpottaisi toimintaa, tai miten buffet pitäisi rakentaa. Nyt pääsee hyvien työkalujen avulla auttamaan”.
Jouni kuuluu Lapin keittiömestareiden yhdistykseen. Yhdistys järjestää esimerkiksi joka syksy Herkkupöydän, johon viimeksi myytiin lähes 600 illallislippua. “Se on aina sellainen kolmen päivän rupeama, kun ensin ollaan misaamassa ja tehdään ruoat yhdistyksen porukalla. Sitten vedetään tietenkin itse dinneri siihen päälle. Olen Dietan kannattajajäsenenä ollut mukana tapahtuman järjestämisessä koko Dietalla työskentelyni ajan yhtä koronasyksyä lukuunottamatta . Ja muihinkin yhdistyksen tapahtumiin osallistun tietenkin, kun samalla pääsee tapaamaan asiakkaita”, Jouni selventää yhdistyksen toimintaa.
Jouni Moilanen | Aluemyyntipäällikkö | 040 768 1400
Pohjois-Suomi | Astiat & tarvikkeet
Jouni on ollut mukana ideoimassa ja toteuttamassa astia- ja tarvikevalintoja muun muassa seuraaviin kohteisiin:
Apukka Resort | Hotelli Iso-Syöte & ravintola Hilltop | SantaPark Arctic World