Mittavan uudistuksen onnistumisessa on hyvällä suunnittelulla ja työntekijöiden osallistumisella tärkeä rooli. ”Henkilökunta on innostunutta ja he haluavat itse aktiivisesti kehittää työprosesseja”, kertoo Ravioli Jorvin palvelupäällikkö Marita Jouttunpää tyytyväisenä. Tuotantokeittiön henkilökunta sekä osastoilla työskentelevä laitoshuolto ovat ottaneet avoimesti vastaan uudet laitteet ja vuoden 2016 syksyllä käyttöön otetun Cook & Chill –tuotantokeittiön.
Cook & Chill –ruoanvalmistusmenetelmässä ruoka jäähdytetään ennen kuin se kuljetetaan osastoille. Tämä valmistusmenetelmä säilyttää ruoan rakenteen, maun ja koostumuksen paremmin kuin lämpimänä kuljetettu ruoka. Dietan monitoimipadoissa jäähdytetty ruoka siirretään keskityn jakeluhihnan vieressä oleviin kylmäasemiin jakelun ajaksi. Osa täysistä tarjottimista siirretään vaunuun, joka yhdistetään keittiössä olevaan telakkaan. Telakka aloittaa ajastettuna ruoan kuumennuksen ja ohjelman jälkeen ruoankuljetusvaunu kuljetetaan osastolle ruoan tarjoiluun. Osa tarjottimista siirretään tarjotinkehikkovaunuihin, jotka puolestaan siirretään osastolla odottavaan tekniikkavaunuun. Ruokien kuumennus tapahtuu tällöin ajastettuna kätevästi osastolla ennen tarjoilua.
Hygienia on keittiössä ja etenkin sairaalaolosuhteissa ensiarvoisen tärkeää. Ravioli Jorvin sairaalassa on käytössä Meiko M-iQ tarjotin- ja aterinpesukone sekä Meiko M-iQ tappimattokone. Ne helpottavat henkilökunnan työskentelyä – etenkin vaunupesukone CS 750 poistaa aiemmin painepesurilla käsintehdyn työn ja vapauttaa henkilökunnan aikaa muihin työtehtäviin.
Lue lisää älykkäästä astianpesusta.
Lue lisää Dieta-monitoimipadoista ja Cook & Chill –valmistuksesta.