Tarinat

K-Citymarket Järvenpää haluaa tarjota ihmisille onnellisuutta

Dieta Oy | 22.11.2023

K-Citymarket Järvenpään kolme vuotta kestäneet uudistustyöt alkavat olla loppusuoralla. Muutokset ovat vaatineet paljon työtä, tutkimusta ja jopa lakimuutoksia. Olemme olleet mukana toteuttamassa innovatiivisia uudistuksia, joilla halutaan mahdollistaa laadukkaat ja monipuoliset vähittäiskauppapalvelut asiakkaille. 

KCM Jpää 1200x628 - 3Kauppias Markku Hautala on tyytyväinen K-Citymarket Järvenpään uudistuksiin. Kuva: Otto Helkama

 

K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala suhtautuu kaupassa tehtäviin muutoksiin aina intohimoisesti. Hän haluaa olla aidosti toteuttamassa parempaa asiakaskokemusta, tarjota uusia kokemuksia, ja tuoda esimerkiksi ravintolatasoiset ruoat kaikkien saataville. 

Kuusi vuotta sitten kaupan filosofia muotoutui halusta rikastuttaa ihmisten elämää. Filosofian ympärille rakennetut vähittäiskauppapalvelut toivat K-Citymarket Järvenpäälle maailman parhaan ruokakaupan tittelin vuonna 2019. “Voiton myötä piti alkaa miettimään, että mikä on seuraava askel. Teimme todella paljon tutkimustyötä ja opiskelua asian eteen. Kaiken pohdinnan ja tuumailun jälkeen palasimme aina samaan ajatukseen: haluamme tuoda onnellisuutta ihmisten elämään. Siltä pohjalta tätä on lähdetty toteuttamaan”, Hautala kertoo palvelujen uudistamisen taustoista ja jatkaa: “Meidän kaikkien tulisi ajatella toisin se, mitä kaikkea vähittäiskauppa voi asiakkaille tarjota. Se voisi tarjota palveluja entistä enemmän, paremmin ja kunnianhimoisemmin. Voisimme keskittyä enemmän ihmisiin, helpottaa arkea ja mahdollistaa asioita.”

 

Toteutetaan yhdessä jotain aivan uutta

K-Citymarket Järvenpäässä halutaan tuoda tarjolle uusia kokemuksia ja vähittäiskaupan sektorilla ennennäkemättömiä palveluja. Uudistusten toteuttaminen on vaatinut paljon suunnittelua ja aikaa. “Valitsimme Dietan yhteistyökumppaniksi, koska dietalaisilla on aito halu lähteä toteuttamaan jotakin ihan uutta. Ja ajatusmaailma siitä, että ei tyydytä nykyiseen maailmanjärjestykseen, vaan lähdetään katsomaan rohkeasti eteenpäin, ja tarjotaan aivan uudenlaisia lähestymistapoja ja ratkaisuja asioihin”, Hautala kertoo yhteistyöstä Dietan kanssa.

Innovatiiviset ratkaisut ja aivan uudenlaisten ravintolapalvelujen tarjolle tuominen vähittäiskaupan sektorilla vaatii vahvaa tahtoa, kokemusta ja tietämystä kaikilta projektiin osallistuvilta. Hautala on tyytyväinen saamaansa apuun: “Kun taustalla toimii asiaan intohimoisesti suhtautuvia ammattilaisia, niin me pääsemme helpommin eteenpäin kaikessa mitä teemme. Tätä olisi kohtuullisen vaikeaa tehdä ihmisten kanssa, joilla ei ole intohimoa asiaan. Meidän volyymi on myös niin valtava, että tähän on miltei mahdotonta suunnitella lopullista kuvaa työpöydän takana, vaan se aina täsmentyy kokemuksen kautta. Olemme käyneet Dietan demokeittiössä harjoittelemassa ja testaamassa konseptien toimivuutta Dietan ammattilaisten kanssa ja yhdessä pohtineet, voidaanko ne toteuttaa meillä.”

KCM Jpää 1200x628 - 2Kaupan sisällä toimivassa ravintola Liekissä valmistetaan ruokaa Mibrasan avohiiligrillillä. Kuva: Otto Helkama

 

Periksiantamatonta yhteistyötä ja ennennäkemättömiä ratkaisuja

Kolme vuotta kestänyt remontti on tuonut mukanaan monia mahtavia uudistuksia, mutta matkaan on mahtunut myös epätoivon hetkiä. Hautala kertoo, että välillä usko on meinannut loppua kesken: “Tämä on ollut aika rankka matka. Kolme vuotta ollaan suunniteltu ja toteutettu uudenlaista kauppaa, niin kyllä siinä välillä on käynyt mielessä, että onko tässä mitään järkeä, kun tämä vaan jatkuu ja jatkuu”, Hautala naurahtaa. Väsymyksen hetkellä kaupan henkilökunta ja yhteistyökumppanit ovat kannatelleet eteenpäin. 

Hautala on tehnyt uudistuksen aikana tiiviisti yhteistyötä keittiömestarimme Vesa Saariston sekä myyntipäällikkömme Keijo Saatsin kanssa: “On ollut ihana nähdä se täpinä ja intohimo, jota Vesalta ja Keijolta löytyy. Se tarttuu itselle, ja silloin aina muistaa väsymyksen keskelläkin, että me olemme oikeasti tekemässä todella hyvää juttua. Olen myös aina puhunut siitä, että meillä pitää olla vähän vaikeaa, jotta asiakkaalla voi olla todella helppoa. Niin tämä pitäisi rakentaa. Tähän hommaan kuuluu pieni tuskastuminen ja kipu, kun asiakkaalle kehitetään jotakin hyvää”, Hautala toteaa tyytyväisenä. 

Periksiantamattomalla työotteella ja ammattitaitoisella suunnittelulla on saatu aikaan isoja muutoksia. Päivittäistavarakaupassa tapahtuva ruoanvalmistus asettaa toiminnalle ja laitteille omat erikoisvaatimuksensa, ja tilat vaativat usein muutostöitä, joihin voi joutua hakemaan jopa lakimuutoksia. K-Citymarket Järvenpää on Suomen ainoa ruokakauppa, jossa valmistetaan ruokaa aidolla avotulella. Kaupan sisällä toimivassa ravintola Liekissä valmistetaan ruokaa Mibrasan avohiiligrillillä, jonka asentaminen ja käyttöönotto kaupan sisällä vaati erikoistoimia muun muassa ilmanvaihdon osalta. “Onhan se ihan superhienoa, että tämä onnistui”, Hautala kommentoi ja jatkaa: “Me suurin piirtein aina tiedämme, että mitä me haluamme saada aikaan. Dieta sitten auttaa siinä, että voimme tuottaa nämä suunnitelmat nopeasti, tehokkaasti ja laadukkaasti.”

KCM Jpää 1200x628 - 1Mibrasan avohiiligrillin asentaminen ja käyttöönotto kaupan sisällä vaati erikoistoimia. Kuva: Otto Helkama

 

Palveluja parempaan elämään

Hautala on tyytyväinen K-Citymarket Järvenpään uudistuksiin ja odottaa kovasti, että loputkin muutostyöt saadaan valmiiksi: “Me olemme nyt siinä vaiheessa, että suunnittelu ja viimeiset remontit alkavat olla loppusuoralla ja pääsemme täysillä keskittymään kaupan pyörittämiseen.” Hautala kuitenkin korostaa, että kaikkien hienojen uudistuksien takana ovat isommat asiat: Tässä on kuitenkin kyse siitä lähtökohdasta ja ajatuksesta, että mitä kauppa on isossa kuvassa ja mitä se tarkoittaa ihmisille. Eli onko kauppa vain teollisuuden jatke ja näyttelyesine, vai onko kauppa sellainen paikka, joka on tehty paikallisia ja ulkopaikkakuntalaisia varten, jotta he saisivat paremman elämän ja laadukasta ruokaa.”

 


 

K-Citymarket Järvenpää  | k-ruoka.fi/kauppa/k-citymarket-jarvenpaa  |  Helsingintie 41  |  04410 Järvenpää

 


 


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Lue lisää »
WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

Lue lisää »
Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Lue lisää »
Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Lue lisää »
WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

Lue lisää »
Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Lue lisää »
Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »