Inspiraatio

Kilon Keittiö valmistaa jopa 11 000 annosta päivässä

Kirjoittanut Mehdi Panjwani | Jul 11, 2018 6:43:42 AM
Espoo Catering Oy:n vuonna 2017 valmistuneessa uudessa keskuskeittiössä valmistetaan päivittäiset ateriat jopa 82:een espoolaiseen päiväkotiin.

Lähes 6 000 neliöisen rakennuksen keittiö on suunniteltu työprosessien ja sovitun tuotantomäärän mukaisesti. Ruoanvalmistuksessa käytetään muun muassa Cook and Chill valmistusmenetelmää, jossa ruoka jäähdytetään nopeasti kypsennyksen jälkeen ja jäähdytetty ruoka toimitetaan päiväkoteihin kylmäkuljetuksilla. Helppokäyttöisillä Dieta MI-MX monitoimipadoilla ruoanvalmistus ja jäähdytys tapahtuu vaivattomasti ja annostelua helpottamaan on hankittu ergonomiset kauhat. 

Dieta on toimittanut uuteen Espoon keskuskeittiöön myös ekologiset vedenkulutusta vähentävät Meiko Green Eye –tappimattokoneet sekä Granule Maxi raepatapesukoneen. ”Henkilökunta on tyytyväinen laitteistoon ja perehdytys patojen käyttöön on ollut erittäin hyvä”, kertoo Espoon keskuskeittiön tuotantopäällikkö Paula Kolppanen-Valli ja jatkaa, "Ergokauhat keventävät todella paljon ruokien nostelua padoista ja niitä on kiitettävästi opittu käyttämään."

 

Espoo Cateringin uusi Kilon Keittiö on energiatehokas ja entistä hygieenisempi ammattikeittiö, jossa on otettu tarkasti huomioon elinkaarikustannukset, kestävä kehitys, hyvä työergonomia sekä ekologisuus. Kun ruoka kuljetetaan päiväkoteihin yhdestä pisteestä, kuljetukseen käytetyt kilometrit ja kuljetusmäärät vähenevät. Myös raaka-aineiden saapuminen isoissa erissä yhteen keskuskeittiöön usean keittiön sijasta vähentää kuljetustarpeita.

 

Lue lisää Dieta-monitoimipadoista ja Cook & Chill –valmistuksesta.