Kari Riihola on pitkän linjan Kotipizza-yrittäjä, jolle yrittäminen on ollut elämäntapa jo 34 vuoden ajan. Kotipizza-yrittäjänä hän on toiminut viimeiset 10 vuotta, ja toiminnassa on mukana myös hänen vaimonsa sekä kaksi heidän pojistaan. Riiholan perheen hoidossa on ajan saatossa ollut jo yhteensä yhdeksän Kotipizzaa Kuopiossa, Iisalmessa sekä Joensuussa. Ravintoloista kaksi on sittemmin yrittäjän sanojen mukaan “löytänyt uuden kodin” eli vaihtanut omistajaa. Tällä hetkellä Riiholoilla on siis hallinnassaan seitsemän Kotipizzaa ja kahdeksatta ravintolaa rakennetaan parhaillaan.
Kymmenessä vuodessa Riiholalla on ehtinyt kertyä kokemusta Kotipizzojen perustamisesta. Hän on ostanut vuosien saatossa remontoitavia kohteita ja rakentanut myös täysin uusia ravintoloita. “Jos yhteistyötä Dietan kanssa ei olisi, niin koko ravintolan perustamisprojekti olisi paljon vaivalloisempi ja monimutkaisempi”, Riihola kertoo ja jatkaa: “Näin pitkään jatkuneen yhteistyön jälkeen on molemminpuolinen ymmärrys siitä, mitä kaikkea Kotipizza-ravintolan perustamisessa ja pyörittämisessä täytyy ottaa huomioon. Se ei ole mikään lyhyt tie, että se Dietalta tilattu rst-pöytä tai kylmähuone on oikean kokoisena ja asennettuna meillä. Se vaatii Dietalta tarkkuutta ja ammattitaitoa monella eri saralla. Olen kokenut yhteistyön kaiken suhteen erittäin hyvänä.”
Riihola on pitkän Kotipizza-yrittäjäuransa aikana oppinut, että ravintolan perustaminen ja toiminnasta vastaaminen on äärimmäisen paljon helpompaa, kun yksi yhteistyökumppani vastaa kaikista toiminnoista. Hän kokee myös, ettei ravintolan perustamisessa kannata alkaa hukkaamaan resursseja asioihin, joita ei hallitse: “Annetaan ammattilaisten hoitaa, ja keskitytään itse siihen kokkaamiseen tai meidän tilanteessa pizzanpaistoon. Dieta osaa hoitaa ravintolan perustamisessa vaadittavat laitetoimenpiteet, ja varsinkin kun kaikki palvelut tulevat samasta paikasta, niin olisi hölmöä jättää tämä käyttämättä. Keittiön toimivuus on kuitenkin aivan avainasemassa, ja sen suunnitteluun on oikeasti järkevää panostaa.”
Dieta on yhteistyössä Kotipizzan kanssa luonut selkeästi rajatun valikoiman ravintoloihin hankittavista laitteista, astioista ja työvälineistä. Valikoima helpottaa Kotipizza-yrittäjän hankintoja ravintolaa perustettaessa sekä täydennysostoissa. Osa valikoiman tuotteista on ohjattu lähtemään aloittavaan ravintolaan automaattisesti. “Kotipizzalla on selkeä konsepti, joka määrittää raamit ja uusiutuu säännöllisin väliajoin. Näiden raamien pohjalta Dieta keskustelee laite- ja astiapäämiestensä kanssa ja kasaa meitä yrittäjiä palvelevan valikoiman. Täydennysostot on helppo hoitaa ekstranetin valmiiksi määritellyn valikoiman kautta,” Riihola selventää hankintojen helppoutta ja jatkaa vielä asian hyödyistä: “Tämä helpottaa yrittäjän arkea huomattavasti. Meidän pääasiallinen tehtävä on valmistaa pizzaa, ja kun tukitoimet on viety näin pitkälle, niin me voimme keskittyä siihen mikä meidän hommamme oikeasti on.”
Kotipizza Kuopio Tori | Haapaniemenkatu 28 | 70110 Kuopio | Kotipizza.fi
Lue lisää: