Inspiraatio

Logomo – upeita tilaisuuksia & ruokaa täydellä sydämellä

Kirjoittanut Dieta Oy | Jul 11, 2023 7:52:56 AM

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii entisessä VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Logomossa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityis- ja yritystilaisuuksia aina 2500 hengen illallisiin.

Logomon keittiötoimenpäällikkö Kristian Karnell Logomossa järjestetyssä Michelin-tapahtumassa. 

 

Yhteistyö Dietan kanssa alkoi, kun Logomon pääkeittiö alkoi olla elinkaarensa päässä ja Logomon keittiötoimenpäällikkö Kristian Karnell alkoi kartoittamaan sopivaa toimittajaa uudelle keittiölle. Kristian sai vinkin, että Dieta toimii MKN:n laitteiden maahantuojana Suomessa ja saattaisi olla kiinnostunut yhteistyöstä. Karnell oli yhteydessä myyntipäällikköömme Keijo Saatsiin, joka kävi Logomossa suorittamassa alustavia mittauksia. Seuraavaksi järjestettiin laitedemo Dietan koekeittiössä, jossa paikalla oli myös Dietan keittiömestari Vesa Saaristo ja asiakkuuspäällikkö Minna Miettinen. “Kun näki, että nämä kaikki Dietalla tekevät työtä täydellä sydämellä, oli päätös kumppanivalinnasta selvä.”, kuvailee Karnell. Logomon sydän on sen keittiö ja ruoassa onnistuminen on merkittävä osa tapahtumien onnistumista. Oli tärkeää löytää kumppani, joka suhtautuu tekemiseen samanlaisella intohimolla.

Logomon palvelut ja tilat ovat todella monipuoliset ja päivät sen myötä myöskin. Esimerkkipäivä voi olla sellainen, jossa ensin tarjoillaan lounasta noin 300 henkilölle ja ohessa vielä erillisiin pienempiin kokouksiin ja illalla on vaikkapa vielä LOGI-salissa 200 hengen illallinen, loppuunmyyty 2500 henkilön konsertti ja 300 henkilöä ruokailemassa Teatron puolella. Tapahtumat ovat monesti myös luonteeltaan hyvin erilaisia. Yhtenä keväänä samaan iltaan mahtui esimerkiksi UMK-kilpailut, yhdet häät, Turku Saatanalle -black metal festivaali ja Teatron puolelella lääketieteen kandien kaksi loppuun myytyä spek-näytöstä.

Logomon ruokafilosofia on maistuva, kaunis ruoka.

 

Ruokaa täydellä sydämellä

Oman haasteensa tekemiseen tuo myös Kristianin kunnianhimoinen päätös siitä, että ruokaa suurista annosmääristä huolimatta tehdään täydellä sydämellä ja käsityönä. “Taustani on fine diningissa ja kun aloitin Logomossa päätin, että myös Logomossa tehdään asiat viimeisen päälle ja itse tehtynä”, toteaa Karnell ja jatkaa: “Moni kyseenalaistaa, voiko näin isoja annosmääriä ruokaa todella valmistaa käsityönä, mutta kun kaiken miettii tarkkaan ja on prosessit kunnossa, pystyy näin toimimaan ja vieläpä kustannustehokkaasti –  logomo teki juuri loistavan tuloksen”, iloitsee Kristian.

Myös oikeat laitevalinnat ovat ratkaisevia, jotta näin isoa kokonaisuutta pystytään pyörittämään mahdollisimman ideaalisti. Dietan laitteista löytyi ratkaisuja, jotka aidosti palvelevat Logomon toimintaa. Tulevaisuudessa uudet laitteet mahdollistavat sen, että keittiön kapasiteetti pystytään tuplaamaan. Laitteiden uusimisen myötä myös veden- ja energiankulutus vähenee aiemmasta. Yhteistyö Dietan kanssa on sujunut Karnellin mukaan hienosti: “Pyyntöihin reagoidaan nopeasti ja hommat toimii.”

Logomon ruokafilosofia on maistuva, kaunis ruoka. Paikallisia sekä sesongin raaka-aineita käytetään mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon. Lisähaastetta reseptiikan toteuttamiseen tuo myös se, että menu räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan. Menuta ei siten ole samalla tavoin mahdollisuutta hioa useita viikkoja kuin vaikkapa à la carte -ravintoloissa. “Meillä on toki muutamia valmiita menuita, mutta käytännössä ne ovat esimerkkimenuita, jotka sitten aina muokataan asiakkaan toiveita kuunnellen”, kertoo Karnell.

Toisaalta tekemisen ja reseptiikan monipuolisuus tekee työstä myös erityisen mielekästä. Ennen Logomoa Karnell työskenteli yli kymmenen vuotta maailmalla mm. Norjassa, Espanjassa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa risteilyaluksella – näiden vuosien aikana eri maanosien reseptiikka tuli tutuksi ja ideoita, joista ammentaa löytyy lähes rajattomasti.

 

Logomossa jaettiin pohjoismaiden Michelin-tähdet

Kesäkuun 12. päivä Logomossa tehtiin historiaa, kun se sai toimia isäntänä Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetylle Michelin-tapahtumalle. Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaettiin onnistuneesti ja tapahtuma sai osakseen paljon kiitosta. “Kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja antoivat kaikkensa ja palaute oli erinomainen”, iloitsee Karnell. “En ottanut kuitenkaan juurikaan paineita tapahtumasta. Sen järjestäminen oli suuri kunnia, mutta tiesin, että olemme kovalla tasolla ja että riittää, että tehdään vaan se, mitä osataan”, kertoo Karnell ja jatkaa: “Oli upeaa saada todistus siitä, että se, mihin pystytään on todellakin erinomaisella tasolla. Micheliniltä tuli loistava palaute ja kommentti, että ruoka oli kaikkien aikojen parasta.”

Jokainen tiimissä on tärkeässä roolissa ja jokaisella on oma erikoisosaamisensa. Huipputason ylläpitäminen vaatiikin myös henkilöstön toiveiden huomioimista. Tiimiä on johdettava määrätietoisesti, mutta samalla kuunnellen. On tärkeää, että tekijät kokevat itsensä merkityksellisiksi ja viihtyvät. “Hyvät tekijät kaipaavat muun muassa sitä, että myös heille annetaan mahdollisuus käyttää omaa luovuuttaan työssään”, toteaa Karnell.

Logomossa tehtiin historiaa, kun se sai toimia isäntänä Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetetylle Michelin-tapahtumalle.

 

Teatron uutuutena napolilainen pizza

Kesäkuun lopussa Teatron puolelle avautuu uusi pizzaravintola. Teatron puolella ei aiemmin ole ollut keittiötä, mutta kysyntää ruoalle on ollut. “Päätettiin, että luodaan sille puolelle kysyntää vastaava hieman matalamman kynnyksen konsepti, kuin Logomon perinteinen Show & Dinner”, kertoo Karnell. Kun pizzaa vaihtoehtona ehdotettiin suostui Karnell, mutta ei ehdoitta: “Voidaan tehdä pizzaa kunhan tehdään sitä kunnolla, pizzauunin tulee olla napolilainen ja pohjan aitoon juuritaikinaan tehty”. Kristianin toive toteutui ja 29.6. alkaen Teatrossa pääsee nauttimaan kesän ajan joka päivä napolilaista laadukkaista raaka-aineista valmistettua pizzaa. 

Pizzan lisäksi Teatron puolella voi kesän ajan nauttia erilaisista kaupunkifestivaali-hengessä toteutetuista artistitapahtumista. Logomo-saliin puolestaan avautuu pohjoismaiden suurin nykytaiteen näyttely.

Logomo on osa Sunborn-konsernia, joka omistaa nykyisin Logomo sataprosenttisesti. Kesän aikana Logomon omien tapahtumien lisäksi tehdään myös paljon catering-keikkoja. Karnellin kesään kuuluu vielä lisäksi myös Turun linnan ja Naantalin Kaivohuoneen ruokapalveluista vastaaminen. Tekeminen ei lopu kuitenkaan kesään vaan uutta on jo tuloilla – yhteistyömme jatkuu heti alkusyksyllä merkittävän kohdeuudistuksen myötä – stay tuned.

 

 

Logomo  |  Junakatu 9, 20100 Turku  |   logomo.fi