Laajasalossa sijaitsevaan K-Supermarket Saareen tehtiin mittavia muutoksia kesän yli kestäneen remontin yhteydessä. Tilaa kauppaan tuli lisää 400 neliötä, mikä tarkoittaa käytännössä yhden K-marketin verran.
K-Supermarket Saareen laajennus mahdollisti kauppaan monia toivottuja muutoksia. Muun muassa hyllypaikkoja järjestettiin uudelleen, palvelukassojen määrää nostettiin ja tilaan saatiin myös postin pakettipalvelu. Kaupan laajennus on tehty myötäillen Laajasalolaisten tarpeita ja toiveita: “Kauppa on ollut auki kohta kolme vuotta ja sinä aikana on hahmottunut mitä alueen asukkaat kaupalta odottavat. Haluttiin vastata noihin odotuksiin”, K-Supermarket Saaren kauppias Teppo Ojala kertoo. Yksi remontin kohteista oli kaupan hedelmä- ja vihannesosasto. Osastoa laajennettiin ja tuotteiden esillepanoon haluttiin tuoda uusia mahdollisuuksia: “Ihmiset arvostavat aitoa ruokaa. Me haluamme tarjota asiakkaille mahdollisimman paljon tuoreita, alkuperäisiä raaka-aineita, jolloin ihmiset todella näkevät mitä syövät”, Teppo sanoo. K-Supermarket Saaren asiakaslupaus onkin aitous, rehellisyys ja läpinäkyvyys.
K-Supermarket Saaren laajennuksesta tullut tieto mahdollisti Tepon pitkäaikaisen haaveen ravintolan perustamisesta: “Olen jo vuosia ajatellut, että sitten kun tulee oikea paikka ja aika niin se hyödynnetään”, Teppo paljastaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kaupan edusta olisi ollut valtavan kokoinen umpiseinä Kauppakeskus Saaren käytävälle: “Siihen oli keksittävä jotakin, koska seinää ei haluttu laittaa kokonaan umpeen”, Teppo kertoo. Tilaan avattiin nimensä mukainen, lasiseinäinen ravintola GlassRoom. Ruoka on aina ollut lähellä Tepon sydäntä ja hänellä on myös nuoruusvuosilta kokemusta ravintolamaailmassa työskentelystä. Lisäksi Ojala on matkustellut paljon ympäri maailmaa, kerännyt erilaisia ideoita ja tuonut maailmalta pieniä kokonaisuuksia omaan kauppaansa. “Vuosien aikana ruokakauppojen ja ravintoloiden ero on hämärtynyt. Tämä on mahdollistanut sen, että voin olla sekä kauppias, että myös ravintoloitsija”, Teppo sanoo tyytyväisenä.
Ravintola GlassRoom tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden istahtaa alas ohikulkumatkalla tai kauppaostosten yhteydessä. “Haluttiin rakentaa matalan kynnyksen ravintola, jossa jokainen voi helposti ottaa pienen hetken itselleen”, Teppo kertoo. Tarjolla on sushibuffet, joka sisältää myös aasialaista lämmintä ruokaa sekä a´la carte -annoksia pöytiin tarjoiltuna. GlassRoom palvelee asiakkaitaan myös iltaisin, jolloin tarjolla on buffetin lisäksi laajempi valikoima a´la carte -listalta. Asiakkaiden on mahdollista myös koota haluamansa tuotteet rasiaan ja maksaa kaupan kassalle. “Ollaan kyllä ihan häkeltyneitä miten hyvin ihmiset ovat ottaneet palvelun vastaan ja käyttäneet sitä”, Teppo sanoo iloisena.
GlassRoomissa on tarjolla myös laaja valikoima hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä, jotka halutaan tuoda tyylikkäästi esille: “Halutaan tarjota laadukkaita ja maukkaita viinejä järkevällä hinnalla. Dietalta löytyi aivan uskomaton viinikaappi juuri meidän visiota varten. Se haluttiin sijoittaa ehdottomasti paikkaan, jossa se ottaa asiakkaat vastaan”, Teppo kertoo.
Ravintola GlassRoomin yhteydessä on kompakti keittiötila, jossa kaikki tarjottavat annokset ja ruoat valmistetaan asiakkaiden silmien alla. “Ravintolan toiminnassakin haluttiin toteuttaa meidän asiakaslupaus aitoudesta, rehellisyydestä ja läpinäkyvyydestä”, Teppo sanoo. Kun ruokaa valmistetaan pienessä tilassa, on tilan toimivuus huomioitava erittäin tarkkaan. GlassRoomin keittiö on suunniteltu palvelemaan kaikilla osa-alueilla ruoan valmistuksesta ja säilytyksestä astianpesuun saakka. Dietan myyntipäällikkö Keijo Saatsi oli apuna GlassRoomin keittiön suunnittelussa: “Keijosta oli ihan valtavan suuri apu. Tuli neuvot ja laite-ehdotukset ihan joka tarpeeseen”, Teppo kertoo tyytyväisenä. Astiavalinnat Teppo teki yhdessä GlassRoomin kokkien ja aluemyyntipäällikkömme Aissa Moutonin kanssa. “Kokit tietävät parhaiten millaisia astioita tarvitsimme ja Aissa etsi meille parhaat vaihtoehdot. RAK:in mustat Karbon-sarjan astiat ovat saaneet valtavasti kehuja”, Teppo kertoo.
Teppo on aina halunnut olla tekemässä asioita ensimmäisenä ja rohkeasti. “Aika usein ihmiset ajattelevat, että jokin idea ei varmasti toimi käytännössä, mutta ei voi ikinä tietää jos ei kokeile”, Teppo pohtii. K-Supermarket Saaren laajennus ja ravintola GlassRoomin avaaminen antoi Tepolle luottamusta toteuttaa myös isompia projekteja: “Ei sitä tiedä, mitä tässä vielä keksitään. Suunnitelmia pitää aina olla ja tämä ei varmasti jää viimeiseksi yhteistyöksi Dietan kanssa.”
Ravintola GlassRoom | www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-saari
Yliskylän puistokatu 4, 00840 Helsinki