Tarinat

Ravintola SUMP - Sompasaaren sydän

Dieta Oy | 22.09.2021

Helsingin Sompasaaresta on viime vuosien aikana rakentunut boheemi ja tyylikäs kaupunginosa. Elokuun alussa Sompasaaren rantabulevardille kauniisiin merimaisemiin avattiin vehreä ja skandinaavinen ravintola SUMP!

Ravintola SUMP:n yrittäjät Mikko Mäkelä, Markus Lehtimäki ja Juha PitkänenRavintola SUMP:n yrittäjät Juha Pitkänen, Mikko Mäkelä ja Markus Lehtimäki.

 

Vehreä keidas keskellä kaupunkimiljöötä

Keväällä 2021 yrittäjät Mikko Mäkelä, Markus Lehtimäki ja Juha Pitkänen yhdistivät ideansa ravintolatoiminnasta. Kaikilla heillä on vahva kokemus yrittäjyydestä ja Mikolla on kokemusta ravintola-alalta jo 20 vuoden ajalta. Yrittäjäkolmikon ensimmäinen yhteinen ravintola avattiin Sompasaaren rantaan rakennetun taloyhtiön tiloihin. Helsingissä kilpailu toimitiloista on kovaa ja niiden saaminen vaatii tarkkaa suunnittelua ja visiointia. Koska toimitila sijaitsee taloyhtiön tiloissa, täytyi ravintolan konsepti olla selkeä taloyhtiön hallitukselle ja sitä muokattiin tarkasti vaatimusten mukaisesti. 

Taustatyötä kysynnästä ja nykyisestä tarjonnasta tehtiin yhdessä taloyhtiön kanssa: “Taloyhtiö on ollut tukemassa prosessissa ja konseptin kehityksessä”, Markus kertoo. Lopputulos on Sompasaaren historiaa ja poikkeuksellisen rikasta alkuperäistä kasvistoa kunnioittava: “Haluttiin tuoda kaupunkimiljöön keskelle vehreä keidas”, Juha toteaa.

 

SUMP 1200x628 - 5Ravintola SUMP:ssa on skandinaavinen miljöö.Ravintola SUMP:ssa on skandinaavinen miljöö.

 

Helposti lähestyttävä ja mutkaton menu

Ravintola SUMP on skandinaavinen Bistro, jossa tarjoillaan laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa unohtamatta suoraviivaisuutta. Alueella on kova vaatimustaso ja niihin halutaan vastata. SUMP:n menu on helposti lähestyttävä ja mutkaton: “Voi tulla helposti joko juomaan tai syömään ja viettämään aikaa”, Markus toteaa. Menun on suunnitellut Oskari Rahikka yhteistyössä Keittiöpäällikkö Tony Öhmanin kanssa. Yrittäjät kertovat, että he ovat saaneet kasaan vahvan tiimin, joka on myös päässyt kehittämään ravintolan toimintaa. Yrittäjät arvostavat osaavaa henkilökuntaa ja kokevat, että se on erittäin tärkeä osa ravintolan perustamisesta ja sen suunnittelua. 

Ravintola SUMP tarjoaa mahdollisuuden myös yksityistilaisuuksiin. Asiakaspaikkoja on sisällä 50 ja merinäköalalla varustettu terassi tarjoaa paikat 100 hengelle.

 

Keittiöpäällikkö Toni Öhman.Keittiöpäällikkö Tony Öhman.

 

Joustavaa ja toimivaa yhteistyötä

Ravintolaa perustettaessa tarvitaan toimivat suhteet yhteistyökumppaneihin. Yrittäjät kertovat, että he ovat kokeneet yhteistyön Dietan kanssa erittäin toimivana. Suuren painoarvon he antoivat tuotekehityspäivälle tiloissamme Holkkitiellä. Päivän aikana yrittäjät ja SUMP:n henkilökunta saivat testata demokeittiössä laitteitamme, annoksia ja erilaisia kattausvaihtoehtoja. Samalla hoituivat myös astiavalinnat myyntinäyttelyn puolella.

Ravintola SUMP:n yrittäjät kokevat, että Dieta on tarjonnut joustavia ja ja toimivia ratkaisuja koko projektin ajan. “Dieta on ollut aktiivinen kumppani”, Mikko kertoo.

 

Juomalaseiksi valikoitui Libbeyn Hobstar.Juomalaseiksi valikoitui Libbeyn Hobstar.

 

Sompasaarelaisilta sydämellinen vastaanotto

Ravintola-alalla on kova kilpailu ja korona on asettanut omat haasteensa kaikkien ravintoloitsijoiden elämään. Yrittäjät kuitenkin kertovat, että asiakkaat ovat löytäneet hyvin SUMP:n ja vastaanotto on ollut sydämellinen. Asiakkaat ovat antaneet myös kehitysideoita ja yrittäjät toivovatkin saavansa niitä myös jatkossa: “Haluamme, että asiakkaat ja alueen asukkaat saavat vaikuttaa toimintaan”, Markus kertoo. 

Ravintola SUMP:n konsepti on suunniteltu niin, että sitä voidaan hyödyntää tulevaisuudessa myös muihin kohteisiin. Toinen ravintola ei ole vielä suunnitelmissa, mutta koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 


Ravintola SUMP | www.sump.fi 

Sompasaarenlaituri 12 | Helsinki

www.facebook.com/ravintolasump | www.instagram.com/ravintolasump

 


 



Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Lue lisää »
WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

Lue lisää »
Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Lue lisää »
Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »