Ravintolassasi jokaisen toiminnon on toimittava täydellisesti osana kokonaisuutta. Hyvin suunnitellut toimitilat mahdollistavat tehokkaan työskentelyn ja parhaan mahdollisen ruoan ja tuotteiden valmistuksen asiakkaidesi iloksi. Liiketoimintasuunnitelman tekemisen ja rahoituksen varmistumisen sekä lupa-asioiden kuntoon hoitamisen jälkeen voidaan ryhtyä konkreettisiin suunnittelu- ja muutostöihin sekä sitä kautta toiminnan aloittamiseen.
Ammattitaitoinen suunnittelija on kultaakin kalliimpi apu tarvittavia muutostöitä ravintolaan suunnitellessa ja toteutettaessa. Suunnittelutyöt vaativat ammattipätevyyttä ja ammattilaiset osaavat auttaa myös lupaprosessien kuntoon hoitamisessa. Oikeanlaisilla valmisteluilla ja lupahakemuksilla muutostöiden pariin päästään nopeasti, aikatauluissa pysyen ja ravintola voi avata ovensa suunnitellusti. Konsepti- ja suunnittelupalvelun avulla säästät aikaa toiminnan aloittamisessa. Saat muun suunnittelun tueksi esimerkiksi keittiön asennuskuvat, joissa laitteiden tarvitsemat vesi-, viemäri- ja sähköliitännät ovat selkeästi esitettyinä.
Keittiön ja salin oikeanlainen suunnittelu ja konseptointi on tärkeää, jotta voit toteuttaa ravintolasi toimintamallia haluamallasi tavalla, oli kyseessä sitten ketjuravintola, lounaskahvila tai julkisen sektorin laitosruokala. Konseptinmukaiseen keittiöön voi räätälöidä tapauskohtaisia muutoksia ja rakentaa tilaan täydellisesti sopivat toiminnallisuudet. On myös täysin mahdollista suunnitella ainutkertaisia keittiökokonaisuuksia avaimet käteen -periaatteella.
Työskentely yhdessä arkkitehtien ja rakennusyritysten kanssa mahdollistaa sen, että rakentaminen kohteeseen sujuu mutkattomasti sovitussa aikataulussa. Ravintolan avaaminen ja keittiön käyttöönotto sujuu huolettomammin, kun asiantuntevat ammattilaiset asentavat laitteet paikoilleen.
Suunnittelua ja muutostöitä ohjaa lukuisa määrä asioita, jotka on hoidettava kuntoon ravintolassa kuin ravintolassa. Tässä niistä muutama tärkeä:
Asiakastilat
✓Asemakaava
✓Esteettömyys
✓Paloturvallisuus
✓Sisäänkäynnit
✓Poistumistiet
✓Henkilökunnan tilat
✓Wc-tilat
✓Terassi/ ulkotarjoilu
Keittiö
✓Valmistus-, käsittely- ja säilytystilat
✓Vesipisteet ja pesualtaat
✓Elintarvikkeiden kylmäsäilytystilat
✓Siivousvälineiden huolto- ja säilytystilat
✓Jätteiden säilytystilat
✓Henkilökunnan tilat
✓Wc-tilat
✓Siivousvälineiden säilytys- ja huoltotilat
✓Jätteiden säilytystilat
✓(Tupakointitilat)
Toiminta
✓Pintojen ja välineiden puhdistaminen ja puhtaanapito
✓Elintarviketoimintaan sopivat materiaalit
✓Raaka-ainehankinnat ja kuormien vastaanotto
✓Jäljitettävyys
✓Elintarvikkeiden kuljetus
✓Elintarviketietojen hallinta
✓Elintarvikkeiden kuljetus
✓Käytettävä vesi
Miten voimme auttaa?
Alkuvaiheessa käymme läpi asiakkaan tarpeita demokeittiössämme. Toimintamme etenee seuraavalla tavalla:
Suunnittelupalvelun keittiö on aina ainutlaatuinen ja suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi ja tilasi mahdollistamien puitteiden mukaan. Konseptisuunnittelutiimimme suunnittelee ravintolasi haluamasi konseptin mukaan. Konseptisuunnittelussa käytetään useimmiten hyväksi ideaalia keittiötilaa. Rakennuttaja voi siirtää tietyn keittiön ennalta määritettyyn tilaan ja keittiön tarpeiden mukaan tilaa muutetaan tarvittaessa.
Keittiömuutos voi tarkoittaa myös sitä, että jo olemassa oleva ravintola nykyisine keittiölaitteineen muuttaa uuteen rakennukseen ja pidämme vanhat laitteet suunnittelussa mukana.
Suunnittelupalvelumme auttaa myös silloin, kun keittiön laitteisto on hankittu eri paikoista ja laitteet on asennettava uuteen tilaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Pystymme auttamaan niin pienen kuin suuren ammattikeittiön ja ravintolan suunnittelussa ja toteutuksessa. Kanssamme suunnittelet erilaisia konsepteja aina keittiö-, baari-, ja kahvilakonsepteista salikonsepteihin.
Muista myös, että Dietalta saat suunnittelupalveluiden lisäksi ammattikeittiöön tarkoitettuja laadukkaita keittiötuotteita: keittiölaitteita, astioita, ruokailuvälineitä sekä keittiö- ja kattaustarvikkeita.