Tarinat

Sous vide -kypsennys Invoq-yhdistelmäuunissa

Dieta Oy | 15.06.2023

Sous vide on monien ravintolakokkien suosima valmistusmenetelmä sen antamien mahdollisuuksien ja tarkan lämpötilan hallinnan ansiosta. Sous vide -kypsennys ei kuitenkaan enää vaadi erillisiä laitteita. Voit valmistaa sous vide -menetelmällä ruokaa myös yhdistelmäuunissa.

 

Sous vide -valmistusmenetelmä

Keittiömestarimme Vesa Saaristo on valmistanut useita kertoja sous vide -kypsennysmenetelmällä yhdistelmäuunissa: "Käyttämällä yhtä laitetta useisiin eri kypsennysmenetelmiin säästetään luonnollisesti sekä investoinneissa että keittiötilassa. Yhdistelmäuuni on keskeinen laite ammattikeittiössä, investointi, josta voi ja kannattaa ottaa kaikki hyödyt monipuolisesti irti."

 

Tehokkuuden lisääminen ja kustannusten vähentäminen


Sous vide -kypsennys on loistava tapa hyödyntää yhdistelmäuunia keittiön lisäresurssina silloin, kun henkilökuntaa on vähemmän käytettävissä. Ruuhka-aikojen ulkopuoliset halvemmat energiahinnat ovat houkuttelevia, ja yhdistelmäuuni tarvitsee hyvin vähän energiaa yön yli tapahtuvaan kypsennykseen alhaisissa lämpötiloissa.


 Kun yhtälöön lisätään Invoq Hybrid -uunin innovatiivinen höyrytekniikka, jossa suihkuhöyryä ja boilerissa kehitettyä höyryä sekoitetaan tarpeen mukaan, saadaan tasainen ja tarkka, tiheä höyry-ympäristö, joka pitää kaiken kosteuden uunin sisällä – ja uunin tuuletinmoduuli on lähes ainoa energiaa käyttävä osa. Jopa höyryn tuottamiseen menee 70 % vähemmän energiaa kuin edeltävässä uunimallissa, mikä tekee hitaasta kypsennyksestä yöllä erittäin kustannustehokasta. 


"Yön yli yhdistelmäuunissa voidaan valmistaa suuria eriä sous vide -tyylisiä ruokia, kuten lihaa edullisemmista paloista optimaalista mureuttamista varten, mukaan lukien maukkaat nesteet kastikkeisiin tai seuraavan päivän keiton pohjaksi, marinointia tai kermaista juuresmuusia tai soseita lisukkeeksi, vaniljakastike ja kermat jälkiruokaan ja tai hedelmäsiirappeja koristeeksi. Kaikki helppokäyttöisissä annospusseissa, jotka minimoivat ruokahävikin ja takaavat tuoreuden, mikä helpottaa ja nopeuttaa a la carte -palvelua", Vesa Saaristo kertoo.  

Invoq 1200x628 - 1jpg

Ravitsemuksellisia etuja ja parannettuja makuja


Käytitpä sitten sous vide -kypsennystä koko prosessin ajan, kuten esimerkiksi liharesepteissä, tai osittaisena yhdistelmäprosessina, joka viimeistellään eri kypsennysmenetelmällä, kuten vaikkapa uunissa paahtamalla, jolloin pinta saa rapean rakenteen, saavutat tasaisen, murean lopputuloksen erittäin tarkan lämpötilan säädön ansiosta, ja ruoka säilyttää luonnollisen kosteutensa ja ravintoaineensa.

"Kun ymmärsin yhdistelmäuunissa  onnistuvan sous vide -kypsennyksen monet edut, oli selvää, että yhdistelmäuunia kannattaa hyödyntää yön yli valmistamiseen. Tällöin on myös päivisin enemmän aikaa luovuuteen ja reseptien kehittämiseen", toteaa Vesa.

Lue lisää Invoq-uunista >>


Lue lisää aiheeseen liittyviä tarinoita

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Lue lisää »
WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

Lue lisää »
Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Lue lisää »
Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »
Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Huuva – liiketoiminnan kasvu tukee partneriravintoloiden kasvua

Lue lisää »
WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

WeChef – mahdollistaa parempaa elämää gastronomian kautta

Lue lisää »
Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Dieta Relife - Kymijoen Ravintopalveluilta tarpeettomaksi jääneet laitteet saavat uuden elämän

Lue lisää »
Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Logomo: MOVE•5D – ennennäkemätön immersiivinen illalliselämys

Lue lisää »
Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Tähtipölyistä yhteistyötä – Michelin-tähdet jaettiin Suomessa toistamiseen

Lue lisää »
Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Lue lisää »
Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Huoltopalvelumme ovat vahvistuneet

Lue lisää »