Seuraavilla toimenpiteillä varmistat, ettei keittiölaitteille aiheudu turhaa vahinkoa käyttämättä olemisesta ja että keittiön käyttöönotto onnistuu ravintolan uudelleen avaamisen koittaessa mahdollisimman sujuvasti.
Teimme muistilistan tärkeimmistä toimenpiteistä, jotka keittiölaitteille olisi hyvä suorittaa ennen keittiön väliaikaista sulkemista:
Kylmälaitteet
- Tyhjennä laitteet pilaantuvista ruuista
- Puhdista pinnat (seinät, hyllyt, tiivisteet, ovien sisä- ja ulkopuoli yms.)
- Irrota ja puhdista kylmävetolaatikon konekasetti
- Rasvaa laatikostojen kiskot
- Puhdista kylmäkoneiston suodattimet
- Älä sulje ovea tai laatikostoa, vaan jätä ilmarako
Lämpimät laitteet
- Puhdista laitteen pinnat sisältä ja ulkoa
- Puhdista ovien tiivisteet
- Tyhjennä rasvakaukalot
- Puhdista ilmaritilät
- Tyhjennä uunien vesisäiliöt
- Sulje vesisulku
Astianpesukoneet
- Sulje vesisulut
- Katkaise sähkönsyöttö
- Jätä luukut/kuvut/ovet auki
- Puhdista ja irrota pesu-/huuhteluvarret
- Puhdista perusteellisesti: kaikki orgaaninen lika tulisi saada pois
- Pese lauhdutin, jos sellainen on laitteessa
- Huuhtele pesuaineannostelijat tai -järjestelmät vedellä (tällä estetään pesuaineen kristallisoituminen annostelijoihin)
Autamme tarvittaessa tekemään astianpesukoneillesi tarvittavat toimenpiteet. Ota yhteyttä huoltoomme, jos kaipaat apua.
Jäikö sinulle kysyttävää tai tarvitsetko lisätietoa? Huoltoasiantuntijamme auttavat ja vastaavat kysymyksiisi.
Tiesitkö, että määräaikaishuollolla ylläpidät laitteitasi koko niiden elinkaaren ajan. Määräaikaishuolto on säännöllinen jokaiselle laitteelle erikseen suunniteltu toimenpide, joka perustuu laitevalmistajan määrittämiin huoltosuosituksiin. Säännöllisesti huollettua laitetta on turvallista käyttää ja laitteen toimintaan voi luottaa hektisenkin keittiöarjen keskellä.