HoReCa-alan ammattilaiset kokoontuivat yhteen torstaina 28.3.2019 johtamisen, hyvinvoinnin ja liiketoiminnan kasvattamisen merkeissä Update Forum of Restaurant Business -tapahtumassa. Puhujat herättelivät ajatuksia vastuullisuudesta, ihmisten ja onnellisuuden tärkeydestä. Dieta oli tapahtuman sponsorina.
Dietan sponsoripuhuja Magnus Helgesson korosti ihmisten onnellisuuden tärkeyttä. Magnus Hegelsson on yrittäjä, puhuja, kirjailija ja valmentaja. Häneen mukaansa rahallinen menestys seuraa perässä, kun tuotamme asiakkaille laadukkaita ja elämyksellisiä tuotteita ja palveluita. Merkityksellisintä menestyksen kannalta on asenne: sen merkitys on tutkimuksen mukaan 87,5 % ja tietotaidon vain 12,5 %. Ihmiset ovat tärkein voimavara, tietoja ja taitoja sen sijaan voidaan aina kehittää.
Vastuullisuudesta puhuivat sekä Finnairin Director of Corporate Sustainability Kati Ihamäki että The Unthinkablen omistaja, luova johtaja ja kirjailija Timo Kiuru. Timo Kiuru korosti, kuinka suuri merkitys sisäisellä toiminnalla on ulkoiseen verrattuna - asiakaskokemusta varten tarvitaan lupaus, jonka takana seistään yhteisönä. Mielenkiintoisella tavalla viestittynä tämä lupaus välittyy asiakkaille ja sitouttaa heitä.
Vastuullisuus toteutuu Kati Ihamäen mukaan parhaiten, kun henkilöstö saadaan vastuullisuuden sanansaattajiksi. Innostumalla ja riittävällä tiedolla henkilökunta motivoituu vastuullisuudesta ja alkaa kertomaan sen tarinaa omaehtoisesti.
Aihetta sivusi myös Hintsa Performancen kehitysjohtaja ja mentori Pekka Pohjakallio, joka kyseenalaisti maksimoinnin kulttuuria ja sitä, olemmeko itse oman elämämme ohjauspuikoissa vai annammeko ulkopuolisten keskeytysten ohjata työtämme. On huomionarvoista myös, että HoReCa-alan hektisyys ja jatkuva venyvyys voivat aiheuttaa väsymystä ja uupumusta, jotka heikentävät toimintakykyämme.
Coffee Republicin Co-founder ja kirjailija Sahar Hashemin mukaan startup-ajattelu olisi hyödyllistä kaikille organisaatiolle ja byrokratiaa pitäisi välttää viimeiseen saakka. Täydellisyyden tavoittelun sijaan pitäisi tehdä virheitä ja oppia niistä. Mukavuusaluetta ei enää tämän päivän työelämässä olekaan.
Lähde: Update Forum of Restaurant Business opasti muuttuneeseen työelämään, Aromi
Olimme ilolla mukana sponsoroimassa Update Forum of Restaurant Business -tapahtumaa. Seminaarin puheenvuorot antoivat paljon ajateltavaa alaamme puhuttavista aiheista, ja oli ilo nähdä kun alan huippupuhujat ja ammattilaiset kokoontuivat yhteen.
Seuraava Update Forum of Restaurant Business -tapahtuma järjestetään 13.3.2020.