Tarjoamiemme tuotteiden ja palveluiden lisäksi haluamme nostaa keskiöön ihmiset. Lue ja inspiroidu alan uratarinoista.
Tutustu erilaisiin tekniikan ja toiminnallisuuden ratkaisuihimme, joiden avulla saat luotua juuri sinulle laadukkaan ja toimivan keittiöympäristön.
Otamme tarkasti huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Tutustu, ihastu ja nappaa parhaat palat omaan ammattikeittiöösi.
Dieta Oy | 25.09.2023
Bocuse d’Or -kilpailun Suomen edustajaehdokkaat ottavat mittaa toisistaan tänään 26.9. Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna Suomen edustajan paikasta kilpailevat Mikko Pakola ja Ismo Sipeläinen. Pakola on treenannut intensiivisesti kilpailua varten demokeittiössämme juhannuksesta saakka.
Pakolan tiimissä on mukana Johan Kurkela (vasemmalla) sekä Niilo Suominen (oikealla)
Pakolan tukena treeneissä ja tulevassa kisassa ovat hänen assistenttinsa Niilo Suominen ja edelliskauden Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela. Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään maaliskuussa 2024 Trondheimissa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2025.
Pakola on treenannut karsintoja varten yli kolme kuukautta.
Mikko Pakola on Ravintola Smörin keittiömestari. Pakolalla on ansioluettelossaan useita arvostettuja ravintoloita, ja hän on ollut kahdesti Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenenä sekä Global Chef Challenge -kilpailussa. Pakola mainitsee Bocuse d’Or -kilpailuun osallistumisen olevan yksi hänen uransa suurimmista tavoitteista.
Toimimme yhteistyökumppanina Voi Veljet -konsernille, johon myös Ravintola Smör kuuluu. "Me olemme tehneet hyvää yhteistyötä Dietan kanssa ja ensimmäinen ajatus oli, että Dieta on varmasti kiinnostunut jeesaamaan minua eteenpäin tässä kisassa. Dieta on myös ollut paras mahdollinen vaihtoehto treenaamiseen, koska Dietalla on laitteet ja astiat sekä oikeastaan kaikki keittiötoimintaan tarvittava saman katon alla. Tämän lisäksi Dietalla on paljon tuttuja ja hyviä tyyppejä töissä. ", Pakola kertoo ja jatkaa: "Olen rakastunut Dietan sloganiin "Food brings us together " ja tämä on parhaimmilaan juuri sitä".
Yli kolme kuukautta kestänyt treenaaminen on pitänyt sisällään suunnittelua, aikataulutusta ja tietenkin kilpailuannosten valmistusta kerta toisensa jälkeen. Pakola on järjestänyt myös koenostoja demokeittiössämme, joihin hän on kutsunut vieraita maistamaan ja arvioimaan työntulosta. “Täällä on ennen kaikkea ollut hauskaa treenata. Olen pystynyt toteuttamaan kaiken tarvittavan ja vielä enemmänkin. Tiloilta ei voisi parempaa toivoa ja porukka on ihan huippu. Erityiskiitos Minnalle (Asiakkuuspäällikkömme Minna Miettinen) ja Vesalle (Cheffeli Vesa Saaristo), jotka ovat fyysisesti olleet apuna ja tukena,” Pakola ynnää tyytyväisenä.
Pakolan ja hänen tiiminsä treenamista on ollut ilo seurata ja toivotamme heille äärettömän paljon onnea matkaan!
Tutustu Pakolan Bocuse d'Or -kilpailun menuun tästä!
Seuraa Mikon matkaa Bocuse d’Or -kilpailussa somessa:
@dietaoy @mikkopakola @voiveljet @johankurkela @suomineniilo
Kuvat: Arto Arvilahti | @kuvakas
Kuvien julkaisulupa: Mikko Pakola 25.9.2023
Lähteet: Lehdistötiedote, Mikko Pakola, 1.6.2023