Tarjoamiemme tuotteiden ja palveluiden lisäksi haluamme nostaa keskiöön ihmiset. Lue ja inspiroidu alan uratarinoista.
Tutustu erilaisiin tekniikan ja toiminnallisuuden ratkaisuihimme, joiden avulla saat luotua juuri sinulle laadukkaan ja toimivan keittiöympäristön.
Otamme tarkasti huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Tutustu, ihastu ja nappaa parhaat palat omaan ammattikeittiöösi.
Dieta Oy | 02.06.2023
Bocuse d´Or Suomen karsintaan valitaan hakemusten perusteella kolme kilpailijaa ja tänä vuonna Suomen edustajan paikkaa hakevat Mikko Pakolan lisäksi Filip Langhoff sekä Ismo Sipeläinen. Saamme Mikko Pakolan treenaamaan demokeittiöömme kilpailuja varten.
Mikko Pakolalla on ansioluettelossaan useita arvostettuja ravintoloita.
Suomen edustaja kilpailukaudelle 2024-2025 valitaan 26.9. Kespron messuilla Messukeskuksessa Helsingissä. Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään maaliskuussa 2024 Trondheimissa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2025.
Mikko Pakola on Ravintola Smörin keittiömestari. Pakolalla on ansioluettelossaan useita arvostettuja ravintoloita, ja hän on ollut kahdesti Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenenä sekä Global Chef Challenge -kilpailussa. Pakola mainitsee Bocuse d’Or -kilpailuun osallistumisen olevan yksi hänen uransa suurimmista tavoitteista.
”Haen mukaan Bocuse d’Or -karsintakilpailuun, koska haluan testata ja osoittaa omaa osaamistani korkeimmalla mahdollisella tasolla. Tiedän, että osallistuminen jo tähän vaiheeseen vaatii juuri sitä rakkautta, sopivaa hulluutta ja draivia, mitä minulta löytyy. Haluan olla luova ja innovatiivinen esikuva gastronomian alalla Suomessa ja ulkomailla. Se että olen saanut työnantajalta näin poikkeuksellisen mahdollisuuden keskittyä kilpailuun valmistautumiseen, on mielettömän hieno juttu!”, Mikko kertoo.
Mikon työnantaja on aina suhtautunut myönteisesti ravintola-alan kilpailuihin. “Kilpailut ovat tärkeitä alan kehittämisen kannalta ja lisäävät alan näkyvyyttä sekä arvostusta. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana tukemassa ja kannustamassa Mikon matkaa kohti kilpailua", toteaa VoiVeljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen.
Mikko perustelee omaa kilpailukyvykkyyttään hakemuksessaan seuraavasti:
• Minulla on vahvaa kokemusta tiimityöstä, harjoittelusta ja kansainvälisistä kilpailuista.
• Minulla on työnantaja, joka tukee kaikin tavoin kilpailutoimintaan osallistumista.
• Pystyn keräämään ympärilleni vahvan valmennustiimin Suomesta ja naapurimaista.
• Pystyn tuomaan mukanani uusia yhteistyökumppaneita.
• Ymmärrän kilpailun kaupallisen puolen ja osaan edustaa erilaisissa tilaisuuksissa.
”Olen pyrkinyt kehittymään työssäni mahdollisimman laaja-alaisesti. Olen aina halunnut oppia mahdollisimman paljon tekniikoita ja erilaisia työtapoja ja tätä kautta olen jo saavuttanutkin oman identiteettini ruuanlaiton suhteen. Ihan hyvä ei ole koskaan riittänyt, vaan pyrkimyksenäni on ollut oppia parhailta ja lopulta tulla yhdeksi heistä. On siunaus ja kirous, että löydän omasta tekemisestäni aina jotain parannettavaa”, pohtii Mikko.
Pakola mainitsee Bocuse d’Or -kilpailuun osallistumisen olevan yksi hänen uransa suurimmista tavoitteista.
Mikko treenaa Bocuse d’Or -kilpailuihin Dietan Demokeittössä. Dieta on saanut toimia yhteistyökumppanina Voi Veljet -konsernille, johon myös Ravintola Smör kuuluu. "Me olemme tehneet hyvää yhteistyötä Dietan kanssa ja ensimmäinen ajatus oli, että Dieta on varmasti kiinnostunut jeesaamaan minua eteenpäin tässä kisassa. Dieta on myös paras mahdollinen vaihtoehto treenaamiseen, koska Dietalla on laitteet ja astiat sekä oikeastaan kaikki keittiötoimintaan tarvittava saman katon alla. Tämän lisäksi Dietalla on paljon tuttuja ja hyviä tyyppejä töissä. ", Mikko kertoo ja jatkaa: "Olen rakastunut Dietan sloganiin "Food brings us together " ja tämä on parhaimmilaan juuri sitä".
Pakolalla on vahva tiimi tukenaan kilpailua varten. Vuoden 2023 Bocuse d’Or -kilpailussa kuudenneksi sijoittunut Suomen edustaja Johan Kurkela on mukana valmentamassa Mikkoa. Pakolan assistenttina treeneissä ja kilpailussa toimii Niilo Suominen, joka sijoittui toiseksi viimeksi pidetyissä Taitaja-kisoissa. Suomisen työskentely on tullut tutuksi Pakolalle Suomisen ollessa työharjoittelussa ravintola Smörissä. Tällä hetkellä Suominen työskentelee Olo-ravintolassa, jossa myös Pakola on suorittanut työuraansa. "Olo entisenä työnanatajani lupasi Suomisen mukaan tähän hommaan", Pakola selventää.
Pakola on lähdössä mukaan Bocuse d’Or -kilpailuun hyvillä fiiliksillä vaikkakin jännitys kilpailua kohtaan nostaa välillä päätänsä. "Joka toinen päivä olen ihan paniikissa, että mitä minä olen taas mennyt tekemään, enhän minä oikeastaan ole valmis tähän ollenkaan. Ja joka toinen päivä olen sitä mieltä, että tämä on siistein ja paras juttu mitä olen ikinä tehnyt. Tässä on sellainen ilon ja kauhun tasapaino", Mikko kertoo naureskellen ja jatkaa: "Onneksi olen kova treenaamaan ja Johanista on iso apu tekemiseen. Suominen on myös paras mahdollinen assistentti kilpailua varten".
Seuraa Mikon matkaa Bocuse d’Or -kilpailussa somessa:
@dietaoy @mikkopakola @voiveljet @johankurkela @suomineniilo
Kuvat: Arto Arvilahti | @kuvakas
Lähteet: Lehdistötiedote, Mikko Pakola, 1.6.2023