Logo

Kirjaudu sisään

Hei!

Tervetuloa. Kirjaudu sisään tai luo tili

Kirjaudu sisään

Ostoskori

0
Ostoskorisi on tyhjä...

Hae tuotteitaKirjoita hakusana...

Minne Champagne & Wine – ruokaa viinien ehdoilla

Kirsi Tenhunen / Referenssi / Lukuaika 3min / 23.5.2024

Minne Champagne & Wine

Minne Champagne & Wine sijaitsee Esplanadin puiston laidalla. Kuva: Liemi ja linssi

Minne Champagne & Wine on lunastanut paikkansa Helsingin ravintolatarjonnassa. Sunborn Eventsin ravintolassa on tarjolla laadukas lista viinejä ja samppanjoita, jonka on suunnitellut Essi Avellán. Ruokatuotteesta ja menusta vastaavat Kristian Karnell ja Antti Isoniemelä.

Monipuolisen, pientuottajia suosivan viini- ja samppanjavalikoiman lisäksi Minne tarjoaa klassista ranskalaista ruokaa. Tarjolla on aamupalaa, erikoiskahveja, lounasta sekä pre-dinner-henkisiä annoksia, kuten juustolautanen, etanoita sekä sipulipiirakkaa. Minne palvelee myös Savoy-teatterin asiakkaita ennen ja jälkeen esityksen sekä väliajalla. Menun ovat suunnitelleet Minnen keittiöpäällikkö Antti Isoniemelä sekä Kristian Karnell, joka on vastuussa Sunborn Eventsin ruokatuotteista. “Teatterin puolelle tarjottavat palvelut on otettu todella hyvin vastaan. Savoyssa on sellainen kulttuuri, että teatterikokemukseen kuuluvat väliaikatarjoilut,” Karnell selventää.

Sunborn Eventsin ruokatuotteesta vastaa Kristian Karnell. Kuva: Liemi ja linssi

Sunborn Eventsin ruokatuotteesta vastaa Kristian Karnell. Kuva: Liemi ja linssi

Kumppanuudella kohti tehokkaampaa ravintolatoimintaa

Sunborn Events on ehtinyt tehdä yhteistyötä Dietan kanssa jo useamman projektin verran, ja myös Minnen uudet keittiölaitteet on hankittu Dietan kautta. Karnell on suosinut MKN:n laitteita, kuten FlexiChef-paistokeskuksen tehokkaita ja monipuolisia ominaisuuksia. Sunborn Events hyödyntää ravintoloissaan laitteiden tuomia etuja muun muassa tuotekehitykseen: “Pyrimme siihen, että samat laitteet olisivat kaikissa toimipisteissä, jotta reseptiikkaa pystytään hyödyntämään monipuolisesti”.

Minnen tilat ovat kompaktit, joten keittiön oikeanlainen suunnittelu oli tärkeää. Suunnitteluun Karnell kertoo saaneensa hyvin tukea myyntipäälliköltämme Keijo Saatsilta. “Istuimme Keijon kanssa aika monessa palaverissa suunnittelemassa keittiötä yhdessä rakentajien kanssa. Keijo on rautainen ammattilainen, joka tietää miten hommat hoidetaan”, toteaa Karnell tyytyväisenä. Keijon lisäksi Karnell on tehnyt astiahankintojen osalta tiiviisti yhteistyötä asiakkuuspäällikkömme Minna Miettisen kanssa: “Minnan kanssa on tehty niin paljon yhteistyötä, että ei paljon tarvitse puhua – asiat hoituvat todella onnistuneesti”.

Kuva: Liemi ja linssi

Kuva: Liemi ja linssi

Kuva: Liemi ja linssi

Kuva: Liemi ja linssi

Michelin-tähdet jaettiin toistamiseen Suomessa

Karnellin käsialaa oli myös 27.5.2024 Helsingissä järjestetyn Michelin Guide Nordic Countries -tapahtuman menu. Karnell vastasi tapahtuman menusta myös vuonna 2023 Turun Logomossa. Palkintoseremonia pidettiin Savoy-teatterissa, jonka jälkeen tapahtuma jatkui Helsingin kaupungintalolla. “Me saimme kunnian suunnitella tarjottavan menun toistamiseen,” Karnell toteaa tyytyväisenä.

Minne Champagne & Wine. Kuva: Liemi ja linssi

Kuva: Liemi ja linssi

Ravintola Minne

Ravintola Minne

Minne Champagne & Wine Eteläespalanadi 14, 00130 Helsinki

Kuva: Liemi ja linssi