Logo

Kirjaudu sisään

Hei!

Tervetuloa. Kirjaudu sisään tai luo tili

Kirjaudu sisään

Ostoskori

0
Ostoskorisi on tyhjä...

Hae tuotteitaKirjoita hakusana...

Mutkattomia muutostöitä - ravintolan perustaminen - osa 3

Irene Lähdemäki / Ravintolan perustaminen / Lukuaika 3min / 30.10.2024

Article hero image

Ravintolan perustaminen osa 3 suunnittelu

Ravintolassasi jokaisen toiminnon on toimittava täydellisesti osana kokonaisuutta. Hyvin suunnitellut toimitilat mahdollistavat tehokkaan työskentelyn ja parhaan mahdollisen ruoan ja tuotteiden valmistuksen asiakkaidesi iloksi. Liiketoimintasuunnitelman tekemisen ja rahoituksen varmistumisen sekä lupa-asioiden kuntoon hoitamisen jälkeen voidaan ryhtyä konkreettisiin suunnittelu- ja muutostöihin sekä sitä kautta toiminnan aloittamiseen.

Ota ammattilaiset avuksesi suunnitteluun

Ammattitaitoinen suunnittelija on kultaakin kalliimpi apu tarvittavia muutostöitä ravintolaan suunnitellessa ja toteutettaessa. Suunnittelutyöt vaativat ammattipätevyyttä ja ammattilaiset osaavat auttaa myös lupaprosessien kuntoon hoitamisessa. Oikeanlaisilla valmisteluilla ja lupahakemuksilla muutostöiden pariin päästään nopeasti, aikatauluissa pysyen ja ravintola voi avata ovensa suunnitellusti. Konsepti- ja suunnittelupalvelun avulla säästät aikaa toiminnan aloittamisessa. Saat muun suunnittelun tueksi esimerkiksi keittiön asennuskuvat, joissa laitteiden tarvitsemat vesi-, viemäri- ja sähköliitännät ovat selkeästi esitettyinä.

Mutkattomia muutostöitä sovitussa aikataulussa

Keittiön ja salin oikeanlainen suunnittelu ja konseptointi on tärkeää, jotta voit toteuttaa ravintolasi toimintamallia haluamallasi tavalla, oli kyseessä sitten ketjuravintola, lounaskahvila tai julkisen sektorin laitosruokala. Konseptinmukaiseen keittiöön voi räätälöidä tapauskohtaisia muutoksia ja rakentaa tilaan täydellisesti sopivat toiminnallisuudet. On myös täysin mahdollista suunnitella ainutkertaisia keittiökokonaisuuksia avaimet käteen -periaatteella.

Työskentely yhdessä arkkitehtien ja rakennusyritysten kanssa mahdollistaa sen, että rakentaminen kohteeseen sujuu mutkattomasti sovitussa aikataulussa. Ravintolan avaaminen ja keittiön käyttöönotto sujuu huolettomammin, kun asiantuntevat ammattilaiset asentavat laitteet paikoilleen.

Katso videolta, miten Ravintola Hugon uudistusprojekti eteni.

Huomioi nämä tilasuunnittelussa ja muutostöissä - muutostöiden checklist

Suunnittelua ja muutostöitä ohjaa lukuisa määrä asioita, jotka on hoidettava kuntoon ravintolassa kuin ravintolassa. Tässä niistä muutama tärkeä:

  • Keittiölogistiikka: mistä raaka-aineet tulevat sisään, miten ne varastoidaan, miten raaka-aineet siirtyvät tuotantoon ja siitä edelleen tarjoiluun?

  • Ruoan valmistaminen ja likaisten astioiden sekä jätteiden käsittely on eroteltava toisistaan.

  • Keittiöhenkilökunnalle on oltava erillinen käsienpesupaikka keittiötilassa.

  • Valmistuskeittiössä on oltava rasvahormi- ja suodatin.

  • Keittiötilan elintarvikehygieniamääräyksille, ilmanvaihdolle ja viemäröinnille annetut vaatimukset määräytyvät toiminnan laajuuden ja keittiölaitteiden perusteella.

  • Valmistuskeittiö: on huonetila, jossa ruoan valmistus tapahtuu paistamalla

  • Kuumennuskeittiö: on huonetila, jossa esikypsennettyjä tai valmiita ruokia valmistetaan kuumentamalla

  • Tarjoilukeittiö: on huonetila, jossa annostellaan muualta kuljetettuja ruokia

Checklist - huomioi nämä asiat ravintolan suunnittelussa

Asiakastilat

  • Asemakaava

  • Esteettömyys

  • Paloturvallisuus

  • Sisäänkäynnit

  • Poistumistiet

  • Henkilökunnan tilat

  • Wc-tilat

  • Terassi/ ulkotarjoilu

Keittiö

  • Valmistus-, käsittely- ja säilytystilat

  • Vesipisteet ja pesualtaat

  • Elintarvikkeiden kylmäsäilytystilat

  • Siivousvälineiden huolto- ja säilytystilat

  • Jätteiden säilytystilat

  • Henkilökunnan tilat

  • Wc-tilat

  • Siivousvälineiden säilytys- ja huoltotilat

  • Jätteiden säilytystilat

  • (Tupakointitilat)

Toiminta

  • Pintojen ja välineiden puhdistaminen ja puhtaanapito

  • Elintarviketoimintaan sopivat materiaalit

  • Raaka-ainehankinnat ja kuormien vastaanotto

  • Jäljitettävyys

  • Elintarvikkeiden kuljetus

  • Elintarviketietojen hallinta

  • Elintarvikkeiden kuljetus

  • Käytettävä vesi

article image

Miten voimme auttaa?

Alkuvaiheessa käymme läpi asiakkaan tarpeita demokeittiössämme. Toimintamme etenee seuraavalla tavalla:

  1. Dietan myyntiedustaja kartoittaa tilanteen kanssasi

  2. Oikeanlainen suunnittelija tulee mukaan projektiin, kun ajatus ravintolan toimintamallista on olemassa

  3. Suunnittelupalvelumme asiantuntijat piirtävät ja suunnittelevat keittiön

  4. Dieta tekee kokonaisuudesta tarjouksen

  5. Ravintolan ja keittiön muutostöiden toteutus

Suunnittelupalvelun keittiö on aina ainutlaatuinen ja suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi ja tilasi mahdollistamien puitteiden mukaan. Konseptisuunnittelutiimimme suunnittelee ravintolasi haluamasi konseptin mukaan. Konseptisuunnittelussa käytetään useimmiten hyväksi ideaalia keittiötilaa. Rakennuttaja voi siirtää tietyn keittiön ennalta määritettyyn tilaan ja keittiön tarpeiden mukaan tilaa muutetaan tarvittaessa.

Keittiömuutos voi tarkoittaa myös sitä, että jo olemassa oleva ravintola nykyisine keittiölaitteineen muuttaa uuteen rakennukseen ja pidämme vanhat laitteet suunnittelussa mukana.

Suunnittelupalvelumme auttaa myös silloin, kun keittiön laitteisto on hankittu eri paikoista ja laitteet on asennettava uuteen tilaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Työntekijän kuva

Petri Hellman

Myyntijohtaja

petri.hellman@dieta.fi050 414 0723