Mutkattomia muutostöitä - ravintolan perustaminen - osa 3
Irene Lähdemäki / Ravintolan perustaminen / Lukuaika 3min / 30.10.2024

Ravintolan perustaminen osa 3 suunnittelu
Ravintolassasi jokaisen toiminnon on toimittava täydellisesti osana kokonaisuutta. Hyvin suunnitellut toimitilat mahdollistavat tehokkaan työskentelyn ja parhaan mahdollisen ruoan ja tuotteiden valmistuksen asiakkaidesi iloksi. Liiketoimintasuunnitelman tekemisen ja rahoituksen varmistumisen sekä lupa-asioiden kuntoon hoitamisen jälkeen voidaan ryhtyä konkreettisiin suunnittelu- ja muutostöihin sekä sitä kautta toiminnan aloittamiseen.
Ota ammattilaiset avuksesi suunnitteluun
Ammattitaitoinen suunnittelija on kultaakin kalliimpi apu tarvittavia muutostöitä ravintolaan suunnitellessa ja toteutettaessa. Suunnittelutyöt vaativat ammattipätevyyttä ja ammattilaiset osaavat auttaa myös lupaprosessien kuntoon hoitamisessa. Oikeanlaisilla valmisteluilla ja lupahakemuksilla muutostöiden pariin päästään nopeasti, aikatauluissa pysyen ja ravintola voi avata ovensa suunnitellusti. Konsepti- ja suunnittelupalvelun avulla säästät aikaa toiminnan aloittamisessa. Saat muun suunnittelun tueksi esimerkiksi keittiön asennuskuvat, joissa laitteiden tarvitsemat vesi-, viemäri- ja sähköliitännät ovat selkeästi esitettyinä.
Mutkattomia muutostöitä sovitussa aikataulussa
Keittiön ja salin oikeanlainen suunnittelu ja konseptointi on tärkeää, jotta voit toteuttaa ravintolasi toimintamallia haluamallasi tavalla, oli kyseessä sitten ketjuravintola, lounaskahvila tai julkisen sektorin laitosruokala. Konseptinmukaiseen keittiöön voi räätälöidä tapauskohtaisia muutoksia ja rakentaa tilaan täydellisesti sopivat toiminnallisuudet. On myös täysin mahdollista suunnitella ainutkertaisia keittiökokonaisuuksia avaimet käteen -periaatteella.
Työskentely yhdessä arkkitehtien ja rakennusyritysten kanssa mahdollistaa sen, että rakentaminen kohteeseen sujuu mutkattomasti sovitussa aikataulussa. Ravintolan avaaminen ja keittiön käyttöönotto sujuu huolettomammin, kun asiantuntevat ammattilaiset asentavat laitteet paikoilleen.
Katso videolta, miten Ravintola Hugon uudistusprojekti eteni.
Huomioi nämä tilasuunnittelussa ja muutostöissä - muutostöiden checklist
Suunnittelua ja muutostöitä ohjaa lukuisa määrä asioita, jotka on hoidettava kuntoon ravintolassa kuin ravintolassa. Tässä niistä muutama tärkeä:
Keittiölogistiikka: mistä raaka-aineet tulevat sisään, miten ne varastoidaan, miten raaka-aineet siirtyvät tuotantoon ja siitä edelleen tarjoiluun?
Ruoan valmistaminen ja likaisten astioiden sekä jätteiden käsittely on eroteltava toisistaan.
Keittiöhenkilökunnalle on oltava erillinen käsienpesupaikka keittiötilassa.
Valmistuskeittiössä on oltava rasvahormi- ja suodatin.
Keittiötilan elintarvikehygieniamääräyksille, ilmanvaihdolle ja viemäröinnille annetut vaatimukset määräytyvät toiminnan laajuuden ja keittiölaitteiden perusteella.
Valmistuskeittiö: on huonetila, jossa ruoan valmistus tapahtuu paistamalla
Kuumennuskeittiö: on huonetila, jossa esikypsennettyjä tai valmiita ruokia valmistetaan kuumentamalla
Tarjoilukeittiö: on huonetila, jossa annostellaan muualta kuljetettuja ruokia
Checklist - huomioi nämä asiat ravintolan suunnittelussa
Asiakastilat
Asemakaava
Esteettömyys
Paloturvallisuus
Sisäänkäynnit
Poistumistiet
Henkilökunnan tilat
Wc-tilat
Terassi/ ulkotarjoilu
Keittiö
Valmistus-, käsittely- ja säilytystilat
Vesipisteet ja pesualtaat
Elintarvikkeiden kylmäsäilytystilat
Siivousvälineiden huolto- ja säilytystilat
Jätteiden säilytystilat
Henkilökunnan tilat
Wc-tilat
Siivousvälineiden säilytys- ja huoltotilat
Jätteiden säilytystilat
(Tupakointitilat)
Toiminta
Pintojen ja välineiden puhdistaminen ja puhtaanapito
Elintarviketoimintaan sopivat materiaalit
Raaka-ainehankinnat ja kuormien vastaanotto
Jäljitettävyys
Elintarvikkeiden kuljetus
Elintarviketietojen hallinta
Elintarvikkeiden kuljetus
Käytettävä vesi

Miten voimme auttaa?
Alkuvaiheessa käymme läpi asiakkaan tarpeita demokeittiössämme. Toimintamme etenee seuraavalla tavalla:
Dietan myyntiedustaja kartoittaa tilanteen kanssasi
Oikeanlainen suunnittelija tulee mukaan projektiin, kun ajatus ravintolan toimintamallista on olemassa
Suunnittelupalvelumme asiantuntijat piirtävät ja suunnittelevat keittiön
Dieta tekee kokonaisuudesta tarjouksen
Ravintolan ja keittiön muutostöiden toteutus
Suunnittelupalvelun keittiö on aina ainutlaatuinen ja suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi ja tilasi mahdollistamien puitteiden mukaan. Konseptisuunnittelutiimimme suunnittelee ravintolasi haluamasi konseptin mukaan. Konseptisuunnittelussa käytetään useimmiten hyväksi ideaalia keittiötilaa. Rakennuttaja voi siirtää tietyn keittiön ennalta määritettyyn tilaan ja keittiön tarpeiden mukaan tilaa muutetaan tarvittaessa.
Keittiömuutos voi tarkoittaa myös sitä, että jo olemassa oleva ravintola nykyisine keittiölaitteineen muuttaa uuteen rakennukseen ja pidämme vanhat laitteet suunnittelussa mukana.
Suunnittelupalvelumme auttaa myös silloin, kun keittiön laitteisto on hankittu eri paikoista ja laitteet on asennettava uuteen tilaan parhaalla mahdollisella tavalla.
